top of page

Köpek Sahiplenmek İsteyenler, Önce Yazımızı Okumalısınız!

Güncelleme tarihi: 29 Kas 2020

Çoğu insan neticede bir köpek sahiplenmek ister.. Ama herkes onlar için gerçek bir dost olamıyor ne yazık ki...



Onlar bizim doğadaki en sadık dostlarımız. Tek istedikleri şeyse sahiplerinin onlarla vakit geçirip, ilgilenmesi.

Evet, sizde satıcılardan yeni bir köpek yavrusu alabilirsiniz, ancak barınaklarda yeni bir ev arayan birçok köpek olduğunu da unutmayın. Bir köpeğe ikinci bir başlangıç ​​yapmak ister misiniz?

-Cevap: "Evet" ise kendinizi alkışlayın ve köpekle ilgilenen bilim adamlarının yazılarından derlediğimiz bir kaç yararlı ipucuna göz atın..


AVANTAJLARI


Korku hikayelerine aldanmayın. Yeni bir başlangıç, geçmişine rağmen onun için yeni bir şans ve yeni olasılıklar anlamına gelir. Ek olarak, bir yetişkin barınak köpeğini benimsemenin birçok avantajı vardır:


Yetişkin köpeklerde hemen boyutunu görebiliyorsunuz. Biraz vakit geçirdikten sonra ise kişiliğini de çabucak anlayabilirsiniz. Tabi bazen bazı özellikler yeni ortamına göre değişiklik gösterebilir.


Yetişkin olduğu için ekstra bir bakıma ihtiyaçları yok. Tuvalet ve çiğneme eğitimine gerek yok.

Her şeyden önce bir hayvana ev veriyorsun! Bu sana oldukça hoş bir his verecektir.


Tabi bir evlat edinme prosedürlerine başlamadan önce aşağıda yazanları da dikkate almak en iyisi olur.


Ailen var mı? Çocuğun var ve hala çok mu küçük? Bahçen var mı? Onun ırkının ve kişiliğinin durumunuza uygun olup olmadığını kontrol etmelisin. Örneğin, bir apartman dairesinde bir Alman çoban köpeği pekte iyi bir plan değildir. Bazı köpekler ayrıca geçmişleri nedeniyle ayrılık kaygısından muzdariptir. Sık sık evden uzak mısınız? O zaman bile iyi bir takım arkadaşı sayılmazsın.




YAŞ


Daha yaşlı bir hayvanı evine almak ister misin? Harika! Yaşlı hayvanlar tuvalet eğitimi almış, sevecen, bilgeliğe sahip ve huzurun tadını çıkarıyorlar. Bununla birlikte, yoğun faaliyetlerin daha zor olacağını ve tıbbi maliyetlerin daha yüksek olacağını unutmamalısın. Ayrıca arkadaşına daha önce veda etmek zorunda kalacağının da farkında olmalısın.


ZAMAN


Hareket etmek bir köpek için önemli bir dönüm noktasıdır. Köpeğin sütten kesilme döneminden geçmesi gerektiğini ve birlikte üzerinde çalışmanız gerektiğini fark edin. Köpeklerin ortalama olarak yeni duruma alışma süreleri 6 ay sürmektedir.


DİĞER EVCİL HAYVANLAR

Her köpek evdeki diğer hayvanları sevmez. Örneğin kedilerle oynamayı seven köpekleriniz var. Ancak kediler bazen evdeki bir köpeğe asla alışamazlar. Mümkünse, önceki yaşam durumu hakkında bilgi isteyin!




Bunları Yapmayın!: Sarılmak, kucaklamak, öpmek, karşısından bakmak, sert davranmak, tiz sesler kullanmak, çok uzun süre ayakta durmak ya da cezalandırmak. Bunları Yapın!: Onunla nazikçe konuşun, dik durun, beklenmedik anlarda ani şekilde dokunmayın, sizi koklaması ve alışması için zaman verin. Ayrıca rutinler oluşturun, bu sayede ona tutunacak bir şey verirsiniz. İstenen davranışı güçlendirin ve istenmeyen davranışı yok sayın. Onu cezalandırmayın, ama doğru şeyi yapmasına yardım edin. Sabırlı olun, ondan ne beklendiğinizi henüz daha öğrenmedi.



Devlet tarafından kurulmuş, tanınmış barınaklarda bu şekilde sayısız köpek bulabilirsiniz. Bakıcılarla konuşarak fotoğraf ve videolar sayesinde temasa geçebilirsiniz. Hatta onları ziyaret ederek biraz vakit geçirmenin bile size nasıl hisler hissettireceğini bir düşünün...


Mutlu kalın...





Comments


bottom of page